Pripraviť sa! Pozor! Páľ!

Trnavský TREBUCHET ako AR aplikácia

Ak si z Trnavy alebo si cezpoľný, mal by si vedieť, že mesto punúka veľa možností kultúrneho vyžitia, pamiatok a turistických atrakcií. Jedným z najnovších magnetov je osem metrov dlhý, päť metrov široký a päť metrov vysoký trebuchet.

            Jedná sa o katapult, ktorým sa v minulosti dobývali mestá. Trnava má zachovalú štruktúru opevnenia a trebuchet je pripomienkou toho, že Malý Rím nikdy nedobyli silou. Historická inštalácia sa nachádza na Hlbokej ulici a má byť súčasťou poznávacieho okruhu okolo hradieb. Na zhotovení pracovala miestna agentúra Hector a občianske združenie Berezum z Brezna.

Snahu o zviditeľnenie mestských hradieb má pod palcom Región Trnava na čele s Alexandrom Prostinákom, ktorý sa spojil s Nefkusom a atrakcii dopriali ďalšiu dimenziu. Hlavnou úlohou vývojárov v Nefkuse bolo vytvoriť aplikáciu, ktorú bude môcť vyskúšať široká verejnosť. Ide o minihru TREBUCHET vďaka ktorej si môžete z dela vystreliť stoh slamy a stať sa na malú chvíľu dobyvateľom. V hre sú uplatnené reálne výpočty aby bol odpal čo najautentickejší. Aplikácia sa vťahuje na miesto, kde je katapult reálne umiestnený, čo rovnako prispieva k rozvoju turizmu a dodáva atrakcii nový rozmer. Využitý je QR kód, ktorý hráč na mieste načíta a može sa pripraviť na odpal, pričom má k dispozícii tri pokusy. Aj keď je hra momentálne vyvinutá ako filter na sociálne siete, dobudúcna je možné ju natrekovať a vytvoriť tak napríklad súbor úloh, ktorý bude môcť hráč hrať pri spoznávacom okruhu okolo hradieb.

Vďaka rozsahu zachovania mestského opevnenia, si určite hradby zviditeľnenie zaslúžia a skĺbenie historického prevedenia atrakcie s modernou technológiou považujeme za viac ako prínosné.

Späť
Mobilné VR a virtuálna realita
Ďalší
The Best Product Explainer & Tutorial Videos